Montenegro'da
Şirket Kurarak
Oturma İzni

  • Montenegro'da hem oturma hem de çalışma iznine sahip olabilmeniz için kuruluşunu yapacağınız şirketin 1 Euro sermayeye sahip olması yeterlidir.
  • Montenegro'da sadece kendi adınıza şirket kurulumu yapabileceğiniz gibi birden fazla ortaklı şirket de kurabilirsiniz.
  • Şirket açılış işlemleriniz, evraklarınızı teslim ettikten sonra, 6 iş günü sürmektedir.
  • Sizden alacağımız vekalatname ile bu açılış işlemlerini sizin adınıza biz gerçekleştirmekteyiz.
  • Oturma ve çalışma izni başvurusu için gerekli işlemler şirket açılış işlemleriniz tamamlandıktan sonra yapılmaktadır.
  • İzin işlemleri yaklaşık 2 iş günü sürmekte olup oturma ve çalışma izni başvurusu için gerekli olan ve Montenegro İçişleri Bakanlığı'nın başvuru merkezinde gerçekleştirilen parmak izi alımı, biyometrik fotoğraf çekimi ve imza için başvuru sahiplerinin bizzat bulunmaları gerekmektedir.
  • Oturma ve çalışma izniniz çıkması yaklaşık 21 iş günü içinde gerçekleşir.
  • Başvuru sahibinin varsa eşi ve 18 yaşından küçük çocukları için de oturma izni veya hem oturma hemde çalışma izni alınabilmektedir.
  • Montenegro'da minimum kalış ile ilgili zorunlu bir süre bulunmamaktadır.
Montenegro'da Şirket Kurarak Oturma İzni

Montenegro'da Oturma ve Çalışma İzni İçin
Bilmeniz Gereken Önemli Detaylar

   Gayrimenkul satın alınarak, şirket kurarak ya da bir diğer ticari yatırım yolları ile oturum izni alınabilmektedir. Bununla birlikte, eş ve ailenin 18 yaş ve altı çocukları için de Oturum İzni almaya hak kazanılmış olunmaktadır.

Montenegro vatandaşlığı için, şu an için gayrimenkul alımı, şirket kurmak veya yatırım yapmak yeterli değildir!

Montenegro Vatandaşlığı konusunda güncel bilgi için devamını okuyunuz (Karadağ - Yatırım ile Vatandaşlık Programı).

Bu yollardan herhangi birinin tercih edilmesi halinde bile (Şu an için),

  • 10 yıl boyunca ara verilmeden oturum iznine sahip olunması (İlk beş yıl boyunca oturum ve çalışma izinleri birer yıllık yenilenir; sonra beş yıllık kalıcı izin verilmektedir),
  • Bu 10 yıllık süre zarfında, yılda en az 10 ay, Karadağ'da fiilen ikamet ediliyor olması.
  • 10 yılı doldurduktan sonra vatandaşlık başvurusu hakkı kazanılmaktadır.
  • Başvuru için herhangi bir Adli Sicil Kaydınız olmaması ve dil yeterliliği gerekmektedir.

Avrupa Birliği üyeliği için açılan 33 fasıldan 30'u tamamlanmış durumda. 2019 yılında AB tam üyeliğinin gerçekleşmesi bekleniyor.
Üyelik süreci çerçevesinde uyum yasaları çıkarılmaya devam etmektedir. Bundan dolayı mevcut oturma, çalışma ve vatandaşlık koşulları uyum çerçevesinde her an değiştirilebilir. Mevcut imkanlardan faydalanabilmek için acele etmek gerekmektedir.

Montenegro'da Vergi Oranları

%21

KDV

%9

GELİR VERGİSİ

%9

KURUMLAR VERGİSİ

SORULARINIZ İÇİN BİZE ULAŞIN

Tüm sorularınız için bize aşağıdaki formdan ulaşabilirsiniz. Yetkililerimiz en kısa sürede size dönüş yaparak tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.

TOP