Montenegro'da Konut Alarak Oturma İzni

Montenegro'da Oturma İzni
Avantajları

  • Montenegro'da bir gayrimenkul satın almak size sadece oturma iznine sahip olma hakkı vermektetir.
  • Montenegro'da oturma iznine sahip olabilmeniz için alacağınız gayrimenkul için herhangi bir alt limit bulunmamaktadır.
  • Gayrimenkul alımları birden fazla kişi tarafından ortak olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bu durumda tapuda adı geçen herkes için oturma izni alınabilmektedir.
  • Sizden dolayı varsa eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınız da oturma izni alabilirler.
  • Gayrimenkule sahip olduğunuz sürece oturma izniniz geçerliliğini sürdürecektir.
  • Montenegro'da yapacağınız gayrimenkul alım-satım işlemlerini noter huzurunda ve yeminli tercüman eşliğinde gerçekleştirirsiniz.
  • Satın alacağınız gayrimenkulü yatırım amaçlı değerlendirerek yüksek kira getirisi elde edebilirsiniz.

Oturma İzni İçin
Yapılması Gerekenler

  • İşlemleriniz satın almak istediğiniz gayrimenkule karar vermenizin ardından prosedür gereği emlak danışmanınıza bir miktar kapora verilmesi ile başlar.
  • Emlak danışmanınız kaporayı aldıktan sonra sizin için satıcı, bağlı bulunulan noter ve yeminli tercüman ile bir araya geleceğiniz uygun bir zaman ayarlayacaktır.
  • Yeminli tercüman size satış kontratınızda bulunan tüm maddeleri en ince detayına kadar açıklamakla yükümlüdür.
  • Montenegro'da alım-satım işlemlerinde % 3 oranında vergi uygulanmakta olup satış işleminden sonra yaklaşık 14 iş günü içinde belirlenir ve ödemesi yapılır.
  • Vergisi ödenen gayrimenkulun tapusu yaklaşık 2 hafta içerisinde çıkmaktadır.
  • Tapu çıktıktan sonra oturma izni için gerekli olan diğer prosedürler gerçekleştirilir.

Montenegro'da Oturma ve Çalışma İzni İçin
Bilmeniz Gereken Önemli Detaylar

Gayrimenkul satın alınarak, şirket kurarak ya da bir diğer ticari yatırım yolları ile oturum izni alınabilmektedir. Bununla birlikte, eş ve ailenin 18 yaş ve altı çocukları için de Oturum İzni almaya hak kazanılmış olunmaktadır.

Montenegro vatandaşlığı için, şu an için gayrimenkul alımı, şirket kurmak veya yatırım yapmak yeterli değildir!

Montenegro Vatandaşlığı konusunda güncel bilgi için devamını okuyunuz (Karadağ - Yatırım ile Vatandaşlık Programı).

Bu yollardan herhangi birinin tercih edilmesi halinde bile (Şu an için),

  • 10 yıl boyunca ara verilmeden oturum iznine sahip olunması (İlk beş yıl boyunca oturum ve çalışma izinleri birer yıllık yenilenir; sonra beş yıllık kalıcı izin verilmektedir),
  • Bu 10 yıllık süre zarfında, yılda en az 10 ay, Karadağ'da fiilen ikamet ediliyor olması.
  • 10 yılı doldurduktan sonra vatandaşlık başvurusu hakkı kazanılmaktadır.
  • Başvuru için herhangi bir Adli Sicil Kaydınız olmaması ve dil yeterliliği gerekmektedir.

Avrupa Birliği üyeliği için açılan 33 fasıldan 30'u tamamlanmış durumda. 2019 yılında AB tam üyeliğinin gerçekleşmesi bekleniyor.
Üyelik süreci çerçevesinde uyum yasaları çıkarılmaya devam etmektedir. Bundan dolayı mevcut oturma, çalışma ve vatandaşlık koşulları uyum çerçevesinde her an değiştirilebilir. Mevcut imkanlardan faydalanabilmek için acele etmek gerekmektedir.

SORULARINIZ İÇİN BİZE ULAŞIN

Tüm sorularınız için bize aşağıdaki formdan ulaşabilirsiniz. Yetkililerimiz en kısa sürede size dönüş yaparak tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.

TOP